З кінця травня автовласники і водії автомобілів з іноземною реєстрацією повинні будуть виплачувати штраф в розмірі 170 тис. грн.

Цю інформацію нагадали в Головному управлінні ДФС в Донецькій області.

У ДФС відзначили, що відповідальність за знаходження нелегалізованих авто на митній території України в травні 2019 року значно зросте.

Підкреслимо, що 25 листопада 2018 року набули чинності закони №8487 і №8488 про акцизи і посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на номерах з іноземною реєстрацією.

Популярні новини зараз

3600 грн зайвими не будуть: пенсіонерам пропонують матеріальну підтримку

Ці купюри не приймуть у магазинах: Нацбанк попередив українців

У працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в Уряді

На ці питання потрібно відповідати правильно: що потрібно пам'ятати, якщо ваше авто зупинила поліція

Показати ще

Тих власників авто на єврономерах, які не подбали про їх митне оформлення до 24 травня 2019 року, буде чекати більш жорстоке покарання.

У ДФС розповіли, що законодавство встановлює "покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто".

Нагадаємо, за добу українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook.

"Так, за минулу добу, 22 січня, було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з еврономерами. За них власники заплатили 170,5 млн грн платежів", – йдеться у повідомленні.

Водіям нагадують, що за новим законом, який дозволив протягом 90 днів розмитнити транспортні засоби за пільговою ціною 50% ціни акцизу закінчується 22 лютого.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українцям нагадали, що водії в 2019 заплатять непосильні штрафи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, яке покарання водіям передбачено за відсутність в машині аптечки.

Дивіться: Розмитнення євроблях. Які несподіванки можуть застати зненацька нових власників