Один з користувачів мережі розповів кілька випадків того, як в супермаркеті ціна, яку стягували з нього на касі, відрізнялася від ціни, вказаної на ціннику, повідомляє Типовий Херсон.

Як йдеться у повідомленні: "Вибираю в одному з супермаркетів Херсона петрушку: один вид в целофановій упаковці, інший – без. Вартість зелені без упаковки становить 6 з копійками гривень за пучок, упакована петрушка – по 9 гривень з копійками. Беру два пучка зелені подешевше. Розплачуюся, відходжу від каси на кілька кроків, перевіряю чек".

Крім цього, користувач звертає увагу, що нерідко в чеку виявляються "зайві" товари, або ж їх кількість відрізняється від реальної. Також він зауважує, що супермаркет завжди помиляється не на користь покупця. Після перевірки чека з'ясувалося, що на касі попросили 19 гривень з копійками, тобто вартість тієї петрушки, що подорожче. Так як покупець поспішав, то з'ясовувати нічого не став. Також він зазначив, що подібні непорозуміння трапляються не тільки в продуктових, але і в будівельних супермаркетах.

Спецкод для другого сорту

Далі випливає ще один випадок – з яблуками. Знайома автора вибирала дешеві яблука для компоту і знайшла їх зі знижкою - по 6 гривень з копійками, з написом «другого сорту». Після зважування на ціннику з'явилася трохи інша вартість - 10 гривень з копійками.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Покупниця покликала працівника залу і, як виявилося, для того, щоб купити ці яблука, треба покликати співробітника залу зі спецкодом, і тільки тоді знижка подіє. Також авторка поділилася, що нерідко різниця виявляється настільки великою, що у споживача просто не вистачає з собою грошей на покупку.

Права у покупця ніхто не відбирав

Як не крути, а все це справжнісінький обман покупця. У Законі "Про захист прав споживачів" передбачено право споживача на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація зобов'язана надаватися клієнту перед покупкою. Крім того, всі нечіткі або двозначні положення тлумачаться на користь покупця. Відмова продати товар за вказаною в ціннику вартості – це порушення прав споживача. З цієї причини всі розповіді про те, що не встигли поміняти цінники, товар подорожчав і інше – це чистої води відмовки.

У разі відмови можна залишити відповідний запис у Книзі відгуків і пропозицій, а також зібрати докази правопорушення. Для цього достатньо сфотографувати цінник і зберегти чек, після чого звернутися в управління захисту споживачів Госпродпотребслужби або ж суд.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що один із викладачів київського університету домагався студенток протягом декількох років.

Як повідомляв портал "Знай.иа": політолог розповів про безробітних України і про необхідність декларувати всі доходи.

Також "Знай.иа" писав, що експерти розповіли про те, що дозволить успішно пройти співбесіду на роботу.