У так званому суді Сімферополя зачитали обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно кримськотатарських активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача, яких звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

суд

Про це повідомляє місцеве видання Крим.Реалії.

Російська прокуратура стверджує, що в перших числах вересня 2017 року при невстановлених обставинах активісти отримали від ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка відомості, що громадянин Туреччини Юсуф Айтан "образив її внучку".

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Виходячи з цієї інформації, обвинувачені вступили між собою у злочинну змову, спрямовану на спільне вчинення вимагання у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана, тобто вимоги передачі його майна в їх користь і на користь третіх осіб - Кашка Веджіє, з метою збагачення, каже прокуратура.

Прокурори наполягають, що "не маючи права на майно потерпілого" активісти "з метою конспірації своїх злочинних дій, шляхом надання їм видимості цивільно-правових відносин" змусили Айтана написати розписку про боргові зобов'язання на суму 7000 доларів США перед Веджіє Кашка, з онукою якої Айтан раніше жив.

Обвинувачені у свою чергу заявили, що не згодні з висунутими проти них звинуваченнями і не визнають провину. Однак один з підсудних Руслан Трубач заявив, що визнає вину лише частково.

Після цього був допитаний співробітник російського "центру Е" Юрій Цимбал, який пояснив в ході допиту в суді, як виявив в будинку обвинуваченого Асана Чапуха зброю.

"При проведенні обшуку в будинку Чапуха я виявив у валізі за диваном мішки, в яких були три автомати, магазини до них, а також окремо в цьому ж валізі - патрони", - розповів свідок.

Сам Чапух і інші обвинувачені відмовилися ставити уточнюючі питання свідкові.

Всупереч протестам частини обвинувачуваних та їхніх адвокатів, засідання проходить за відсутності потерпілого Юсуфа Айтана.

"Як це так! Потерпілий посадив чотирьох чоловік, а сам в суд не з'явився", - заперечив з цього приводу Бекір Дегерменджі.

У суді уточнили, що Айтан не з'явився на слухання, оскільки знаходиться не на території Росії. Адвокат Еміль Курбедінов стверджує, що йому відомо, що Айтан знаходиться в російському Сочі.

Нагадаємо, засудженого званим судом Криму фігуранта справи "українських диверсантів" Євгена Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у окупованому Криму російські силовики припинили незаконну кримінальну справу проти кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо про нові обшуки населення окупантами у анексованому Криму.