В селі Писарівка Вінницького району 23 січня сталався казус між жителями села та попами Московського патріархату, які прийшли на зібрання з «тітушками».

Як розповів Вiнниця.info сільський голова Писарівки Дмитро Науменко, батюшка привіз близько 60 «тітушок».

"Це самоізоляція": священик пояснив, чому Московський патріархат вже можна відспівувати

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

Селяни разом з головою Дмитром Науменком зібрались на збори, аби визначитись про перехід релігійної громади до Православної Церкви України. В той день місцевий батюшка привіз в село собі групу підтримки - молодих хлопців міцної статури, які були одягнені в ряси - поверх спортивних штанів і кросівок.

У найкращих традиціях РПЦ: московський піп показав "оберіг" від ЛГБТ

«Я запросив на збори, де було 125 людей, нашого батюшку, щоб він прийшов до нас з юристами. Кажу: люди Вас чекають, ми ж з Вами 25 років пропрацювали, вони хочуть з Вами поспілкуватись. Давайте по-людськи вирішимо питання. Вас ніхто не виганяє, ми Вас поважаємо, давайте поспілкуємось. Але у відповідь – ні. Виходив до нього тричі, коли приїхало це «збіговисько». Вони приїхали «заряджені». Нарахували 62 людини. Я знаю в обличчя кількох московських попів, всі інші були люди спортивної зовнішності, одягнені в кросівки, спортивні штани, а зверху – ряси. Переконаний, що ці люди не мають ніякого відношення до церкви», - розповідає Дмитро Науменко.