Оператор пасажирських перевезень з Чехії хоче запустити перший поїзд в Україну. Новий рейс буде з'єднувати Прагу і Львів.

Перша поїздка за новим маршрутом повинна відбутися в грудні 2019 року.

Про це передає Rynek kolejowy.

Новий маршрут повинен задовольнити попит українців на поїздки в Європу. Поїздка за новим маршрутом курсуватиме не менше чотирьох разів щодня. Однак, навіть не дивлячись на те, що рейс буде з'єднувати Львів з Прагою, відправною точкою для поїзда буде прикордонна станція Медика. Ці плани Leo Express відправила в адміністрацію залізничного транспорту Польщі.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Виходячи з планів Leo Express, з центрального вокзалу Праги поїзди відправлятимуться в 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 за місцевим часом, через 6 годин 40 хвилин будуть прибувати до Кракова, ще 2 години 40 хвилин займе поїздка в Перемишль, і ще 34 хвилини — до кінцевої станції. Разом загальний час поїздки складе 9 годин 45 хвилин. У зворотному напрямку відправлення поїздів планується в 23:16, 1:38, 6:38 або 9:38.

Перший рейс планується запустити 11 грудня поточного року. Перевезення заплановані до 10 грудня 2024 року.

Нагадаємо, Права пасажирів Укрзалізниці, про які ви не знали: як зробити поїздку комфортною і отримати безкоштовний квиток

Майже кожен бюджетний турист або студент пізнав принади вітчизняної залізниці. Не кожен пасажир "Укрзалізниці" терпів незручності під час поїздок. Соцмережі рясніють постами про пекельні умови у вагонах, це при тому, що проїзд не з дешевих і ціни на послуги перевізника невпинно зростають, а от сервіс при тому бажає кращого.
Далеко не всі пасажири знають свої права. Українцям пояснили, за яких умов вони можуть вимагати повернення коштів, пересадки на інший поїзд і т. д.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Києві дідусь-екстремал переплюнув малолітніх зацеперов і став зіркою соцмереж: відео

У столиці помітили відчайдушного дідуся, який їхав натроллейбусе №30, причепившись до задньої стінки транспортного засобу.

Він виглядав, до речі, вельми пристойно, судячи з відео, опублікованому на сторінці "Київ оперативний" в Facebook: окуляри, паличка, сумка.

Також Знай.ua" писав про те, що Експрес "Київ-Бориспіль" - шок замість комфорту: одиночні камери і мороз, як на вулиці