Синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, заметілей та ожеледиці.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Він зазначає, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Морози, які почалися після Хрещення, протримаються до кінця січня, каже Горбань.
В останні дні січня очікується відлига, однак вона триватиме тільки до початку лютого, а потім вдарять люті морози.

"З 5 лютого вступить у права справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого можливі морози до 25-30 градусів, які будуть супроводжуватися снігопадами", - розповів Горбань.

Нагадаємо, за попередніми даними Укргідрометцентру, 23-24 січня на більшості території країни очікуються пориви вітру 15-20 м/с і сильні заметілі.

За прогнозами Укргідрометцентру, 23 січня у Вінницькій, вдень і в Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях, вночі 24 січня у Сумській, Харківській та Луганській областях очікується сильний сніг (приріст снігового покриву 10-15 см, місцями до 20 см ). Про це повідомляє прес-служба Державної служби надзвичайних ситуацій.

"У південних, Дніпропетровській та Донецькій областях - сніг з переходом в дощ, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу; в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини", - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Україну насувається сніговий шторм. Про це попередили синоптики та назвали області, які засипле снігом.

Так, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, оприлюдненому у Facebook, у середу, 23 січня в ряді областей України очікується погіршення погодних умов – снігопади і ожеледиця.

Вдень 23 січня у Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській і Полтавській областях, а вночі 24 січня у Сумській, Харківській та Луганській областях очікується значний сніг (приріст сніжного покриву 10-15 см, місцями до 20 см).

Також Знай.ua писав про те, що в середу, 23 січня, в Україні суттєво погіршаться погодні умови.