Служба безпеки України викрила в Сумської області російського журналіста, який протягом більше трьох років працював за замовленням спецслужб Російської Федерації. Він діяв у складі антиукраїнського центру. Крім того, нещодавно адміністрація Facebook видалила облікові записи та сторінки російських пропагандистів.

В повідомленні служби йдеться: "Минулого тижня Facebook видалив величезну тролеферму, модератори та учасники якої знаходилися в Росії. Під виглядом українських журналістів російські тролі розганяли «зраду» і сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки всередині нашої країни. Провокаційні публікації, що надходять з фіктивних записів, були підкріплені висновками «авторитетних фахівців».

Служба безпеки постійно виявляє профілі фейкових активістів, які діють в інтересах Кремля. Такого псевдоексперта викрили співробітники УСБУ в Сумській області.

Ми встановили російського журналіста, який з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. За замовленням спецслужб РФ він адміністрував і здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських Інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу".

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Крім того, іншим напрямком його роботи було налагодження «потрібних» зв'язків, для чого він їздив у Закарпатську і Чернівецьку області, де брав інтерв'ю у представників румунської та угорської нацменшин. В подальшому відзняті сюжети російська пропаганда використовувала для створення негативного образу української влади.

Як зазначили в СБУ, це зайвий раз підтверджує той факт, що Росія активно використовує Інтернет-середовище для інспірації конфліктів і маніпуляцій, вона стала важливим напрямом російської гібридної агресії. Крім того, громадян попрохали критично ставитися до інформації з боку російських провокаторів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Юлія Тимошенко на з'їзді своєї партії оголосила про намір балотуватися в президенти України.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Володимир Зеленський назвав українцям декілька імен зі списку майбутньої політичної команди.

Також "Знай.uа" писав, що згідно з проведеними дослідженнями рейтинг Путіна впав в Росії до історичного мінімуму.