Комунальники надсилають киянам платіжки із завищеними тарифами на послуги. Квитанції із захмарними сумами отримали ті квартири, у яких не встановлено лічильник на газ.

Зазначається, що у НАК "Нафтогаз України" просять людей, які отримали платіжки із завищеним тарифом надсилати скрін-шоти документів. Про це інформує politeka.net.

У компанії переконують, що таким чином газові посередники влаштували провокацію перед виборами.

"У платіжках від "Київгазу" за листопад норма споживання блакитного палива на трьох осіб, прописаних в квартирі, становила 9,9 куб. м, то в грудневих норма для цієї ж квартири зросла до 29,4 куб. м," - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Зазначається, що через збільшення норми, зросла сума, яку треба заплатити, із 84,63 грн до 251,38 грн.

"Почалося все зі звернення кількох газових фірм обласного значення в суд. Їх мета полягала в оскарженні постанови уряду, яка знизила норми споживання газу для домогосподарств, не обладнаних газовими лічильниками. Після проходження декількох інстанцій Верховний суд України таки задовольнив їх позов і визнав цю постанову Кабміну недійсною," - повідомляється.

Суд дозволив газовикам виставляти населенню рахунки за нормами, встановленими в 1996 році, які в 2,97 рази вищі за ті, які були скасовані.

"При наявності в квартирі газової плити та централізованого гарячого водопостачання треба сплатити 9,8 куб. м газу на місяць на кожного зареєстрованого в квартирі людини, що становить 83,78 грн, виходячи з нинішнього тарифу 8,55 грн за кубометр. За відсутності централізованого гарячого водопостачання та газової колонки для підігріву води, необхідно оплатити щомісяця 18,3 куб. м на людину, це 156,47 грн. Якщо є газова плита і колонка - 23,6 куб. м на людину, 201,78 грн", - йдеться у повідомленні.

Для родини з трьох осіб рахунок за газ збільшився, в залежності від наявності або відсутності централізованого гарячого водопостачання, на 168 грн, 311 грн і на 402 грн.

Комунальники обіцяють зробити перерахунок, якщо знову змінять норми споживання газу.

Нагадаємо, український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.

Як повідомляв портал Знай.uа, швейцарський суд скасував своє рішення про накладення арешту на акції "Газпрому" в "Північний Потік" і "Північний Потік - 2". Це також підтвердила компанія "Нафтогаз України".

Також портал Знай.uа писав, що останнім часом платіжки українців за газ роздуло до космічних масштабів. Громадяни скаржаться на неіснуючі борги і нові норми, які змінюються зі швидкістю світла, а тарифи тим, хто не має лічильників, піднімуть втричі. Юристи пояснили, чи варто українцям платити за завищеними рахунками.