Нещодавно успішно закінчилися випробування двухфузеляжного транспортника Stratolaunch Model 351, розмах крил якого більше, ніж в українського Ан-225 "Мрія".

Stratolaunch Model 351

Ці кадри оприлюднила американська компанія Stratolaunch Systems. Відомо, що під час випробувань літак розігнали до швидкості 218 кілометрів на годину. За результатами успішних тестів, Stratolaunch Model 351 зможе зробити перший політ найближчим часом.

Stratolaunch Model 351

Розмах крил Stratolaunch Model 351 більше 117 метрів. Його можна назвати найбільшим в історії.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Stratolaunch Model 351

Stratolaunch Model 351

До цього рекорд за розмахом крил утримував американський Hughes H-4 Hercules, за ним йшов український Ан-225, довжина двухфузеляжного транспортника Stratolaunch становить 73 метри, а максимальна злітна вага дорівнює майже 600 тоннам.

Дивіться: випробування Stratolaunch Model 351

Ан-225 "Мрія"

Ан-225 "Мрія"

Ветерани "Антонова" досі називають його "Люся", бо до останнього перед викочуванням з цеху дня в цієї красуні не було імені. Заводчани думали, що літак назвуть Людмилою, як у казці. Зрештою, Ан-225 створювали на базі "Руслана". І ця назва була цілком логічною.

Ан-225 "Мрія"

Коли "Мрія" ще встигла злітати на космодром "Байконур" та пройти випробування з "Бураном" – космічним кораблем, для перевезень якого її створювали. А потім, влітку 1989 року, з цим же кораблем на спині вразила весь світ на іменитій виставці Ле-Бурже в Парижі.

Ан-225 "Мрія"

Після розвалу Союзу фінансування космічної програми "Енергія-Буран" припинили, і "Мрія" зупинилася на довгих сім років. Згодом її поставили на крило і ввели в стрій "Авіаліній Антонова". Нині вона нарівні з "Русланами" доставляє в будь-яку точку планети унікальні вантажі – ті, які не під силу будь-кому іншому авіалайнеру.

Ан-225 "Мрія"

Ан-225 "Мрія"

У світі "Мрію" називають швидкою допомогою. Чимало її рейсів – це перевезення саме гуманітарних вантажів в усі куточки світу, які пережили те чи інше природне лихо.

Ан-225 "Мрія"

До речі, минуло року літак відзначив свій 30-й день народження.

Дивіться: 240 рекордів за 30 років у небі: Ан-225 "Мрія" святкує ювілей

Нагадаємо, український режисер, відомий за роботою над фільмом "Донбас" Сергій Лозниця заявив, що відео, яке нібито зафіксувало вбивство в Донецьку ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченко, зроблено погано і непереконливо. Як повідомляв "Знай.ua", Україна потрапила в антирейтинг держав із найгіршою авіацією. Також "Знай.ua", українська армія на Донбасі провчила найманців Путіна.