В селі Ворсівка Житомирської області в церкву не пускають священиків УПЦ МП, так як громада села на зборах вирішила перейти в Православну церкву України.
Про це повідомляє Радіо Свобода.

В Житомирській області громада колишньої Української православної церкви перейшла з Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України.

Як повідомляв 24 канал, священики УПЦ МП стверджують, що ці віруючі нібито не є релігійною громадою і не мають права висловлювати думку про перехід.

Зате віруючі, які підтримують перехід в ПЦУ, заявляють, що мають для цього юридичні права. Крім того, вони побоюються, що церковники можуть викрасти з храму коштовності і майно громади, та не пускають їх.

Згодом віруючі УПЦ (МП) провели служіння перед храмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Крім того, він додав, що йому пощастило в цьому році стати співкоординатором громадської ініціативи "Томос-2018".

Також він зазначив, що фахівці з питань безпеки говорять, що з боку Росії готуються провокації.

Раніше повідомлялося, що православна церква України має намір передати оригінал Томоса про автокефалію в державний архів.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.