На тимчасово окупованих територіях Донбасу протягом минулої доби, особливо в ніч із 10 на 11 січня, проросійські терористичні угрупування тричі порушили режим припинення вогню.

При цьому зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Генеральний штаб ЗСУ

Як зазначають у штабі Операції Об'єднаних Сил, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів по позиціях українських військових в районі населеного пункту Жовте на Луганському напрямку та з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі селищ Водяне та Павлопіль на Маріупольському напрямку.

Генеральний штаб ЗСУ

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Відомо, що внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав. У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 10 січня, одного окупанта було знищено та двох поранено. Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. Водночас, незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - підкреслили в ООС.

Генеральний штаб ЗСУ

Дивіться: ситуація на фронті за минулу добу, брифінг речника Міністерства оборони України

Нагадаємо, американське видання з військової тематики We Are The Mighty оприлюднило рейтинг країн, які мають гірші військово-повітряні сили в світі, у списку з 10 пунктів Україна займає шосте місце.

Як повідомляв "Знай.ua", у США вирішили точно визначитися з роллю "начальника" кримських і донецьких терористів, за заявою екс-глави ЦРУ Девіда Петруса, президент Російської Федерації Володимир Путін для НАТО став "найбільшим подарунком" з часів завершення холодної війни. Також "Знай.ua" , у мережі оприлюднили фрагмент ролику з майбутнього циклу хронік від студії Babylon'13, присвячених обороні Донецького аеропорту. Головний герой - заступник командира взводу 93-й бригади ЗСУ "Холодний яр" херсонець Олексій Болодирев з позивним "Малюк".