У Міністерстві освіти змінили правила ЗНО у 2019 році. Інформацію, яку потрібно знати кожному випускнику, передає Хвиля.

Результати ЗНО випускників одинадцятих класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Школярам обов'язково доведеться написати тест з української мови та літератури, але не математики: замість неї можна вибрати історію України. Третім предметом може стати біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова.

ЗНО 2019

Всього можна здати чотири предмети. Для кожного предмету встановлять пороговий бал, і якщо результати абітурієнта буде нижчим він не зможе вступити до вузу.

Пороговий бал з математики, української мови та літератури, фізики буде визначено до 13 червня, з іноземних мов, біології – до 19 червня, з історії України, географії, хімії – до 24 червня.

Популярні новини зараз

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Нововведення торкнутися також студентів коледжів, ПТУ та технікумів. Для отримання атестату їм необхідно буде здати ЗНО з української мови та літератури та з математики або історії України.

студенти

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 5 лютого і триватиме до 25 березня.

Для реєстрації треба створити реєстраційну картку, підготувати пакет документів і передати його в Регіональний центр оцінювання якості освіти. У відповідь повинні надіслати сертифікат з повідомленням про реєстрацію на ЗНО.

У цьому році люди з порушенням зору отримали можливість здати ЗНО. Тести надрукують шрифтом Брайля.

Після реєстрації всім учасникам прийдуть запрошення-перепустки на тестування, на яких вкажуть місце та час проведення кожного тесту.

студенти

Основна сесія незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня: 21 травня – математика; 23 травня – українська мова та література; 27 травня – іспанська, німецька, французька мови; 28 травня – англійська мова; 30 травня – фізика; 4 червня – історія України; 6 червня – біологія; 2 червня – географія; 13 червня – хімія;

Результати ЗНО з усіх предметів з'являться на персональних сторінках учасників тестування до 25 червня.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити у 2019 році і чим поповниться календар свят.

Ранее Знай.ua повідомляв, Кабмін розповів про причини низьких пенсій.

Також Знай.ua писав, в Україні набирає обертів черговий продуктовий скандал.