Паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Передає Хвиля.

Згідно з рейтингом, громадяни України мають право на безвізовий в'їзд до 128 країн світу. На такому ж рівні розмістилися власники паспортів Самоа і Нікарагуа.

Український паспорт має кращу позицію, ніж більшість діючих або колишніх членів СНД. Приміром, Молдові дісталася 46 рядок, а Росії - 48.

паспорт

За останній рік український паспорт зміцнив свої позиції і піднявся на три рядки вгору. У 2018 році українці отримали право на безвізове відвідання 14 нових країн. Всі за десять років Україні вдалося піднятися на 20 позицій.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Найпрестижнішим в цьому році виявився паспорт Японії, власники якого можуть вільно відвідуватися 190 країн світу. Далі слідують Сінгапур і Південна Корея, яким не дісталася лише одна країна. На третій сходинці опинилися Німеччині і Франція, а четверту поділили Італія, Данія, Швеція і Фінляндія.

Згідно з іншим рейтингом паспортів Global Passport Power Rank, який становить компанія Arton Capital, Україна зараз займає двадцять сьоме місце. Найпрестижніші паспорти: Японія, Сінгапур, Південна Корея, Франція, Німеччина, Фінляндія, Данія, Італія, Швеція, Люксембург, Іспанія. Найбільш незручні для людей, що люблять подорожувати Ірак, Афганістан, Сирія, Сомалі, Пакистан, Ємен, Еритрея.

Нагадаємо, Україна у найближчі кілька років може ввести безвізовий режим з мінімум 20 країнами, які входять у Азію і Латинську Америку, про що заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Раніше Знай.ua повідомляв, влада планує влаштувати масштабні перевірки фактів проживання громадян у місцях їх реєстрації. Цим займеться офіс реформи адміністративних послуг при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Також Знай.ua писав, у четвер, 27 грудня, уряд України схвалив двосторонню угоду про безвізовий режимі з Уругваєм. Зовсім скоро воно вступить в свою силу і туристи зможуть не турбуватися про оформлення віз.