Зараз гірськолижний сезон в самому розпалі, а це означає, що пора вирушати в подорож. Відмінним варіантом стане дослідження німецьких схилів. Ми розповімо про кращі гірськолижні курорти і комплекси Німеччини.

Обервізенталь (Oberwiesenthal)

Курорт, розташований в Рудних горах, - один із найбільш популярних гірськолижних центрів Східної Німеччини. Він розташований по сусідству з чеським курортом Кліновець. Обарвізенталь розташований близько найбільш високої гори Саксонії – Фіхтельберг, висота якої досягає 1200 метрів. Тут функціонує одна з найдавніших канатних доріг країни. На території комплексу розташовані 10 класичних трас, довжина яких становить 15 кілометрів. Також тут є траси для санного спорту і хафпайп для сноуборду. Протяжність трас для бігових лиж становить 75 кілометрів.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Скіарена Зільберзаттель (Skiarena Silbersattel)

Тюрінгський ліс – один з кращих районів для активного виду спорту в зимовий час. У Східній Німеччині розташовано декілька курортів. Один з них – Оберхоф – затишне містечко, розташоване на висоті 800 метрів над рівнем моря. Тут практично всю зиму лежить справжній сніг. Неподалік від Обергофу знаходиться найвища гора лісу Ґроссер Беерберг, висота якої досягає 982 метрів.

Найбільшим курортом цієї місцевості є Скіарена Зільбарзаттель, який розташувався в місті Штайнах. Тут можна не тільки покататися по привабливим схилах, але і пройти чудовий маршрут на бігових лижах. На курорті розташовано 8 маршрутів різної складності і 35 кілометрів бігових лижних трас. Необхідна для комфортного відпочинку інфраструктура теж є.

Гора Фельдберг (Feldberg)

Шварцвальд – гірський масив, розташований в районі Баден-Вюртемберг. Його серцем є гора Фельдберг, висота якої досягає 1493 метрів. В головній зоні курорту розташовані 14 підйомників та 16 трас загальною протяжністю 30 кілометрів. Тут кожен може знайти для себе розвагу: заняття біатлоном, піші походи в гори, лижні екскурсії по місцевих визначних пам'ятках.

Крім цих курортів, у Німеччині розташовані також курорт гора Великий Явір (Großer Arber), а також гірськолижні комплекси в Зауерланді (Sauerland) і в Гарці (Harz).

"Знай.uа" вже писав про швейцарський гостьовий будиночок, розташований в печері

Читайте також: де і коли можна побачити північне сяйво

Нагадаємо: які українські міста варто відвідати взимку