У понеділок, 8 січня, відбулося засідання щодо ДТП в Харкові, яке спричинила Олена Зайцева. Експертиза встановила, що середня швидкість, з якою їхала дівчина становила 106 км/год.

Висновок автотехнічної експертизи зачитав суддя Віктор Попрас. Її зробили в Дніпрі за ініціативи адвоката Дронова Сергія Перепелиці .

Журналіста Тетяна Доцяк у свою чергу написала на сторінці у Facebook: "Дніпровська експертиза встановила середню швидкість "Лексуса" - 106 км на годину. Цього не зробили харківські експерти. Ця швидкість збігається приблизно зі швидкістю з блоку управління "Лексуса". Там зафіксовано 102 км на годину. Нагадаю, прокурори до уваги цю швидкість не взяли".

Це означає, що фатальної аварії, яка забрала життя шести людей, можна було уникнути навіть з такою швидкістю. Зайцева могла загальмувати, щоб уникнути зіткнення. Коли загорівся жовтий, авто дівчини було на відстані майже 120 метрів до зіткнення, а гальмівний шлях склав би приблизно 90 метрів.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Сторона звинувачення просила визнати експертизу "неналежним доказом". Натомість захисники Олени Зайцевої Юлія Козир та Євген Мельниченко підтримали прокурорів щодо клопотання про її невизнання, як доказу. На думку Мельниченка, при відсутності відповідної кваліфікації експерти взагалі не мали права проводити дослідження. Експертиза порушує норми Кримінально-процесуального кодексу, відповідних порядків та інструкцій, каже Юлія Козир.

Суддя Віктор Попрас відхилив клопотання обвинувачення і захисту Зайцевої. Суд оцінить експертизу як доказ при винесенні рішення. Наступне засідання призначили 15 січня.

Нагадаємо, що Зайцева вийде на волю: у справі помітили "маленьку хитрість", яка врятує дівчину.

Раніше портал "Знай.ua" писав: ДТП з Зайцевою: поліція вирішила почати все заново, українці в шоці.

Як повідомляв "Знай.ua", подруга Зайцевої зробила заяву, від якої в суді остовпіли, це може змінити все.