У четвер, 3 січня, у Львівській обласній інфекційній лікарні помер 43-річний бізнесмен, який напередодні Нового року привіз із Африки смертельну хворобу.

Чоловік був у комі на штучній вентиляції легенів. Лікарі тиждень боролися за життя чоловіка, але його стан був дуже важкий.

Про це повідомляєж ZAXID.NET.

Як розповіла лікар-паразитолог львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш, у чоловіка перед новим роком діагностували малярію, зхокрема найтяжчий її вид - тропічну.

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів інфекційної лікарні за допомогою. У нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль у м'язах, слабкість.

Невдовзі пацієнт впав у кому, перебував на штучній вентиляції легенів. У нього різко погіршилися всі показники і у четвер, 3 січня, о 8:40 він помер, повідомила Елла Матіяш.

Малярія - одна з найбільш небезпечних хвороб у світі. заражена людина не становить загрози оточуючим. Від хворої до здорової людини інфекція потрапляє через укуси комарів. Врезультаті інфікування у пацієнта сильно підвищуєтьсятемпература тіла, збільшується печінка та селезінка.

Є чотири види малярії, найбільш важкою є тропічна малярія, що у 40% закінчується смертю.
Додамо, за останні 20 років таких випадків на Львівщині було понад 30, три з них закінчилися смертю.

Нагадаємо, в Україні розгулявся кір. Медики зафіксували вже перші смертельні випадки у новому році. Так, 1 січня помер2-річний малюк, у якого хвороба перебігала дуже важко з ускладеннями. Дитина мала одне щеплення від кору.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені розібралися в механізмах зараження холерою. Біологи виявили, що адаптивність інфекції обумовлена швидкими сенсорними змінами в бактерії

Також Знай.ua писав про те, що американські вчені розробили новий метод боротьби з резистентними золотистими стафілококами (MRSA).

Дивіться: Малярія. Чим небезпечна та як врятуватися