У Сумах витратили 245 тисяч гривень на ремонт ліфта, у якому нещодавно трагічно загинула дитина.

Зазначається, що з міського бюджету кошти виділяли у 2017 році. У будинку на вулиці Супруна, 32/1, де 2 січня зірвався ліфт убив тримісячне немовля. Правоохоронці повідомили про затримання двох осіб. Прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко повідомила що, до загибелі дитини привели їх злочинні дії або бездіяльність, передає styler.rbc.

Затриманим готують повідомлення про підозру.

У свою чергу, місцеві ЗМІ зазначають, що йдеться про одного з керівників і працівника ТОВ "Міськсуміліфт".

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"З цією компанією пов'язаний скандал у зв'язку з розтратою два роки тому бюджетних коштів, спрямованих на капремонт ліфтів", - повідомляється.

За інформацією прокуратури, людей затримали "за результатами першочергових слідчих дій, проведених співробітниками поліції і Управління захисту економіки під процесуальним керівництвом прокуратури".

Обласна прокуратура зазначила, що 31 січня 2017 року в суд було направлено обвинувальний висновок у відношенні директора ТОВ "Міськсуміліфт" і директора ТОВ. Вони заволоділи бюджетними коштами в сумі 325 тисяч гривень, виділеними на капітальний ремонт ліфтів.

За даними системи Prozorro, на ремонт двох ліфтів і ОДС в багатоповерхівці, де загинув 3-місячний хлопчик, з міського бюджету влітку 2017 роки було витрачено 245 тисяч гривень.

У середу в Сумах в багатоповерхівці чоловік завіз коляску з онуком в ліфт і піднявся на 9-й поверх. Як тільки він вийшов і збирався вивезти коляску, ліфт обірвався, а дитину затиснуло дверима. Дідусь намагався витягнути хлопчика і кликав на допомогу. На крик прибігли сусіди і пробували допомогти йому, проте було вже пізно - немовля померло.

Нагадаємо, що на Миколаївщині в результаті ДТП загинуло вісім осіб, серед яких троє дітей і двоє травмовано.

Як повідомляв портал Знай.uа, незважаючи на те, що в Новий рік і на Різдво на вулицях міста патрулювала велика кількість силовиків, у новорічну ніч Україну сколихнуло кілька вбивств.

Також портал Знай.uа писав, що у новорічну ніч в Харкові біля одного з житлових будинків піротехнічними засобами було травмовано чоловіка.