В 2019 році перерахунок пенсій в Україні буде здійснюватися автоматично, враховуючи показник середньої зарплатні та рівня інфляції.

Про це повідомив глава українського уряду Володимир Гройсман.

В Кабміні зазначили, що з нового року планується перерахунок пенсій для військових пенсіонерів. Так оновлені соцвиплати отримують близько 500 тисяч громадян.

"1 березня буде масовий перерахунок пенсій для всіх українських громадян. Вперше індексація пройде автоматично", — сказав Гройсман.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Він додав, що відтепер індексацію пенсій проводитимуть щороку і вона "не буде залежати від політичних рішень".

Раніше повідомлялося, що розмір пенсії військового має становити певний відсоток від відповідного військового грошового забезпечення. Грошове забезпечення складається з посадового окладу, окладу за військове звання та вислуги років.

Додамо, зараз Пенсійний фонд України передиває надскладні часи. В уряді заявили, що дефіцит фонду спостерігатиметься ще щонайменше сім років.

У той час, українцям пообіцяли, що всі податки з розмитнення "євроблях" спрямують до Пенсійного фонду. Таким чином, влада сподіважться поповнити бюджет від розмитнення на мільярд гривень.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пояснили, що буде з Укрпоштою в 2019 році та як українці отримуватимуть пенсії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в уряді змінили розмір виплат громадянам у випадку тимчасової втрати працездатності. Відтепер сума лікарняних складе 100 гривень.

Також змінився розмір виплат за відрядження. Мінімальний залишили на рівні 2018 року, а максимальні підняли до 417 грн за добу.

Також Знай.ua писав, що українцям показали нові цифри соцвиплат у 2019 році.