З того часу, як Україна у 2014 році перекрила водопостачання для окупованого Криму по Північнокримському каналу, путінські окупанти вже витратили весь водний ресурс півострова, залишивши кримчан без прісної води.

Так звана кримська влада прийняла рішення про будівництво водоводу для перекидання води з Тайганського водосховища в Білогірському районі на північ Криму. Про це повідомив "міністр" промислової політики окупованого Криму Андрій Васюта, передає "Крим.Реалії".

В 2019-2020 роках в анексованому Криму планується побудувати водогін, який забезпечить подачу води на північ півострова з Тайганського водосховища.

Тайганське водосховище в травні

"Прийнято рішення про будівництво водоводу з перекидання води з Тайганського водосховища в Білогірському районі. Ми будемо працювати в 2019-му і, найімовірніше, закінчимо в 2020 році. Це суттєвим чином забезпечить північний Крим водою", – заявив "міністр".

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Васюта наголосив, що в роботі трубопроводу планується задіяти відсіки Північно-Кримського каналу.

Дивіться відео: вся правда про Тайганське водосховище та пролеми з прісною водою в Криму:

Нагадаємо, прісної води, яку можна використовувати для пиття та приготування їжі, в Криму практично не залишилося.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році Україна припинила постачання води на півострів.

З того часу путінські окупанти вже витратили весь водний ресурс півострова. Для точкового одномоментного вирішення питань, як це і прийнято в Росії, почалася викачка прісної води з існуючих водосховищ і перекидання її на північ Криму для вирішення труднощів, що виникли. А також почалося хижацьке використання підземних прісних горизонтів. І вже сьогодні можна говорити, що ресурс вичерпаний.

Як повідомляв портал Знай.ua, населення анексованого Криму та окупованих територій Донбасу розчарувалося в Путіні і "руському миру"

Також Знай.ua писав, кримчани організували своєрідний новорічний флешмоб