В Україні з 1 січня 2019 року громадянам доведеться доплачувати за доставку посилки. Так, набув чинності податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача.

Про це пише портал "Політека".

Тепер, якщо вартість посилки від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях перевищуватиме сто євро, посилка обкладатиметься податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого, у першому півріччі 2019 року податком на додану вартість обкладатимуться товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро.

Варто нагадати, що "Укрпошта" з 1 січня підвищує тарифи відразу на 15%. Тепер українцям доведеться двічі подумати, перед тим як скористатися послугами державного сервісу, адже альтернатив в даний момент вистачає. Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Укрпошти. Також стало відомо, що пересилання непріоритетних листів вагою 1 г - 3 кг зросте на 14,3%, пріоритетних - на 11,1%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрпошта" досі залишається соціально важливою компанією для країни, а про скорочення відділень або припинення доставки пенсій і мови йти не може. Про це в п'ятницю, 14 грудня, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з членами Наглядової ради Укрпошти, передає прес-служба міністерства. За його словами, Укрпошта повинна поєднувати бізнес-підходи з соціальною функцією.

Нагадаємо, аеропорт "Бориспіль" підкладе українцям новорічну свиню.

Як повідомляв Знай.иа корабль-розвідник НАТО прибув в Одесу: опубліковано фото.

Знай.uа писав, кот-мандрівник проїхав у коробці півкраїни. Господиня випадково відправила його поштою.