Перші хвилини Нового року в усіх містах та містечках нагадують справжній запеклий бій. Звуки петард та феєрверків жахають Це, звичайно, весело. Але що буде, якщо палаюча петарlа потрапить прямою наводкою в припарковану машину.

Про це пише "Автовод".

Пошкодження машин піротехнічними засобами трапляється не тільки кожну новорічну ніч, але і в будні, причому це досить поширене явище. Що стосується наслідків потрапляння веселого вогника у вашу машину, то все залежить від його температури і часу горіння.

піротехніка

Якщо полум'я сірника не перевищує 700 - 850 градусів, то температура вогню потужної петарди та іншого серйозного питртехнического кошти, може в рази перевищувати цей показник і доходити до 2000 градусів. Мова не йде про який-небудь "холодному феєрверку" з низьким температурним режимом. Погодьтеся, навіть якщо палаючий сірник потрапить на лакофарбове покриття вашого автомобіля - приємного в цьому мало.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Показати ще

А вже якщо вона виявиться довгограючою і затримається там на деякий час - "опіку" не уникнути. Що вже говорити про потужну петарду. Часто такі "снаряди" попадають під днище або під колісну арку машини. У більшості випадків авто залишається цілим і неушкодженим, але якщо випадкова іскра зустрінеться з парами пального через негерметичні паливні канали у якому-небудь старому екземплярі, то вже точно доведеться викликати пожежників.

Дуже важливо, щоб серед ваших сусідів по будинку не виявилося особливо обдарованих "кулібіних" і "менедлєєвих", які в своїх домашніх лабораторіях виготовляють саморобні осколкові петарди з потужним кумулятивним ефектом. Адже Інтернет рясніє найбільш екзотичними рецептами в області піротехніки. Якщо такий снаряд вибухне неподалік від вашої машини, то замість цяток на кузові можуть залишитися справжні пробоїни.

Тим більше не секрет, що з точністю окоміру і почуттям обережності у новорічну ніч у більшості вогнепоклонників далеко не все в порядку. Тому, залишаючи 31 грудня машину у дворі, спробуйте припаркувати її подалі від дитячих майданчиків, сквериків з лавочками та інших людних місць.

Нагадаємо, власників авто на єврономерах попередили про масштабну аферу при розмитненні машин.

Як повідомляв раніше Знай.ua, митники зробили власникам євроблях розкішний подарунок на Новий рік.

Також Знай.ua писав, що українцям розповіли, як святкувати, щоб на ранок не страждати від похмілля.

Дивіться: Нетверезий водій маршрутки. Як українці ризикують життям у громадському транспорті