Від початку 2018 року через каси відділень, банкомати, термінали самообслуговування і систему інкасації Приватбанку було опрацьовано готівкових коштів на суму понад 2 трлн грн, що склало майже п'ятикратний обсяг грошової бази в Україні (за даними НБУ на 1 грудня грошова база в Україні становить 412 млрд грн).

За словами заступника голови правління банку Галини Пахачук, порівняно з 2017 роком, обсяг перерахованої ПриватБанком готівки зріс на 700 млрд грн.

Зростання обороту готівкових коштів в найбільшому банку країни пов'язують з наданням банку статусу уповноваженого для зберігання готівкових коштів НБУ, в той же час клієнти банку все частіше оплачують покупки та послуги картами і смартфонами.

"Серед клієнтів Приватбанку в 2018 році кількість безготівкових оплат зросла на 23%, і в найближчі роки ми прогнозуємо подальше зниження частки готівкових розрахунків, – наголосила Галина Пахачук. – Але поки готівкові гроші домінують в економіці країни, ми забезпечуємо якісний сервіс з обробки та зберігання готівки, інкасації торгівлі і банків".

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше повідомляли, що ПриватБанк заблокував картки українців. Найбільший український банк "ПриватБанк" розпочав блокувати оплату в точках компанії "Нова пошта".

В установі відразу ж розповіли, що блокування відбувається виключно через те, що підприємства проводять фінансові операції з коієнтами, як перерахунок на карту для зменшення витрат.

Нагадаємо, ПриватБанк подав апеляцію на рішення суду, продовження епопеї з пошуком 3 млрд $.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна знову судиться з Коломойським.

Також "Знай.ua" писав, що Приватбанк збираються продавати.