Новий потужний завод по виробництву скла побудують, завдяки американським інвестиціям. Керівником проекту призначать президента групи компаній "Агромат" Олександра Моляко.

Передає Національний Промисловий Портал.

У Київській області в 2019 році почнуть сроить найбільший в Європі завод з виробництва скла. Його потужність – 600 тонн за добу. У нього інвестували понад 300 млн євро.

Як говорить керівник проекту, зараз Україна майже не виробляє скло – матеріал в основному імпортний.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Будівництво такого заводу, по-перше, знизить собівартість самої споруди, по-друге, дасть поштовх будівельній галузі України, – зазначає керівник.

Будівництво триватиме приблизно два роки. Поки невідомо, де саме буде розташовуватися завод. Через місяць інвестори офіційно оголосять про будівництво.

Нагадаємо, півстоліття Простояв, простоїть ще півроку: ремонт Шулявського шляхопроводу перенесли

Київська влада ухвалила рішення відкласти перекриття і демонтаж аварійного Шулявського шляхопроводу на весну 2019 року, про що повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян у своєму інтерв'ю 044.ua.

Як розповів чиновник: "Ми трохи відстаємо від первинного графіка, він був скоректований... Затримка пов'язана з необхідністю замовлення металопрокату, оплата за який повинна була надійти з Митного експерименту, але на жаль… Роботи з демонтажу, за нашими розрахунками, триватимуть близько трьох місяців, після повного перекриття руху навесні, звичайно".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Apple побудує ще один завод для iPhone

Компанія Apple почне збірку своїх топових iPhone в Індії за сприяння місцевого підрозділу Foxconn вже в 2019 році. Головною особливістю цього заводу варто відзначити той факт, що він буде збирати тільки дорогі моделі, починаючи з iPhone X. Це ще один знак того, що старі айфони поступово знімають з виробництва.

Також "Знай.uа" писав про те, що Український сміття завалить європейську країну: такого не чекав ніхто