Командир київського полку поліції особливого призначення Руслан Цикалюк раніше служив в "Беркуті" і розганяв Євромайдан

Йдеться в розслідуванні "Громадського".

Нині діючий полк особливого призначення був створений на базі "Беркута", в якому Цикалюк служив до тих пір, поки полк не був ліквідований.

Як показав аналіз відео і фото розгону протестувальників, чоловік схожий з нинішнім командиром полку поліції особливого призначення Русланом Цикалюком разом з іншими спецназівцями розганяють протест.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

Сам командир не підтверджує своє перебування на місці розгону.

Журналісти вирішили звернутися до компанії, яка займається портретної експертизою. В результаті стало зрозуміло, що людина на фото – ніхто інший як Руслан Цикалюк.

"Як мінімум два правоохоронці, які відмовилися називати свої імена, повідомили, що Цикалюк був у ніч розгону на Майдані, чи впізнали його на відео", - йдеться в розслідуванні.

Начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко був опитаний з приводу цієї інформації, але він сказав, що ці питання до слідства, а не поліції.

"Його не притягнули до кримінальної відповідальності, він не відсторонений від служби", – зазначає Крищенко.

У прокуратурі сказали, що Цикалюк був допитаний в якості свідка за кількома кримінальними провадженнями проти Майдану.

Автори розслідування попросили коментарі від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, однак він відмовився говорити про "Беркут". Охоронці прибрали журналістку, яка ставила запитання.

Нагадаємо, Культова британська група присвятила пісню Майдану: криваві квіти

Популярна британська фольк-гурт Death in June випустила новий альбом, у який увійшла пісня під назвою Snipers of the Maidan (Снайпери Майдану).

Пісню фронтмен групи Дуглас Пірс присвятив людям, загиблим на Майдані. У пісні йдеться про снайперів на Майдані, які стріляли в людей і "кривавих кольорах".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Беркут" підло підставили: Полунін зробив гучну заяву про розстріл Майдану

Також Знай.uа" писав про те, що Українцям нагадали, як Кернес "бився" за них на Майдані: коктейлі Молотова та душ у вишиванці