В Україні ввели нові правила маркування продуктів харчування.

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко вже встиг відзначити, що протягом найближчих кількох років на ринку продуктів нічого не зміниться.

Вся справа у тому, що українська влада лише продублювала європейські норми, проте засобів контролю, як у єврозоні в Україні й досі немає.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За славами експерта для правильного функціонування цих норм необхідно проводити відразу тисячі контрольних закупівель різного роду товарів та перевіряти їх належну якість.

"Щоб почали виробляти дійсно якісний товар, необхідно проводити кожного року хоча б 5-7 тисяч контрольних закупок і лабораторних експертиз. У невеликих країнах Європи їх проводять десятки тисяч", - наголошує Олексій Дорошенко.

Крім того він відзначив, що зараз виробники переходять на масовість товару, а не його якість. Тому на полицях українських магазинів почало з'являтись все більше контрафактних та неякісних товарів.

"У 2005-2007 роках виробники сперечалися за те, хто виробляє кращий продукт. Покупцям пропонували більшу тару, кращу якість. Зараз бачимо, що виробники конкурують між собою за те, хто продасть найгірше. Водночас головна причина, чому ми їмо все більш неякісну їжу - це бідність. Коли були заможнішими, могли купувати дорожчі та кращі продукти", - підсумовує експерт.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні від початку осені одна з найпопулярніших та найкорисніших круп в Україні. На 1,1 грн за кг подешевшала гречка.

За офіційними даними, зараз кілограм коштує менше 20 гривень. У 2015-2016-х гречка коштувала рекордно дорого - 55 гривень за один кілограм.

Щоправда, зараз попит на цю крупу падає. Статистика показує, що за останні 2 роки українці у півтора рази стали менше купувати гречку.

Власне дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж показало підвищення вартості 77%.

А дещо скинули в ціні 26% продуктів, так званих соціальних, що підлягають державному моніторингу, а саме: цукор, гречка, яблука, морква, свинина, філе і тушка курки, а також курячі яйця.

Нагадаємо, ціни на головний продукт змусять українців тікати з магазину у сльозах.

Як повідомляв "Знай.ua", українці нарешті дізнаються, чим їх годують.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, як українці фінансують окупантів.

В Україні вводять нові правила маркування продуктів