Все більше молодих українців стикають з проблемами в інтимному житті і проблема не у здоров'ї, а у бажанні. Ще п'ять років тому з такою проблемою до медиків зверталися 10% людей, тепер - 30%.

Про це пише НВ.

За словами психолога, це явище - прояв глобального тренду, що охопив розвинуті країни світу. Незважаючи на перемогу сексуальної революції, відсутність табу, поява численних онлайн-сервісів знайомств, тепер чоловіки і жінки віддаються любовним утіхам значно рідше, ніж коли‑небудь, а для багатьох сексуальне спілкування вже не є бажаним і необхідним.

Наприклад, даними дослідження, проведеного в Університеті Сан-Дієго (США), американці стали рідше займатися сексом - середньому на 9-16 раз в рік. Якщо у 1989‑му статевий акт у них траплявся до 67 разів, то в 2014‑му вже не понад 56.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

А в Японії не має сексуального життя взагалі третина населення, яка не зв'язана узами шлюбу, а серед законних чоловіків та жінок без статевого життя живе більше половини пар.

Такі результати показало опитування, проведене компанією Sagami Rubber Industries Co., виробляє презервативи.

У ліжку з роботом

Першими з проблемою сексу, точніше його відсутність, зіткнулися японці. Феномен втрати інтересу до інтимних стосунків вже отримав назву синдром целібату. Причиною, через яку страждає така значна частина населення розвиненої країни називають платою за "цивілізацію".

До слова, фахівці називають розлади в сексуальній сфері своєрідною платою за цивілізацію. У країнах, куди не дійшли прогрес і масова комп'ютеризація, таких проблем немає.

За словами експертів, люди менше проводять часу зі своїми половинками, тому що вони масово пішли у віртуальну реальність. Коханих їх замінили смартфони та планшети.

Нові технології змінюють не просто формат спілкування, а сексуальну ідентичність людей, кажуть вчені. Таким чином люди замінили живих на роботів. Їх все більше цікавить віртуальний секс.

Шалений темп життя та нестача часу

Психологи відзначають: якщо раніше сексуальна активність знижувалася як фактор вікових змін, то тепер це наслідок способу життя.

Шалений ритм життя, нестача часу та виснаженість - усе це не лишає ні сил, ні бажання на любовні утіхи. А стосунки сімейних пар з роками перетворюються на сетринсько-братерські відносини.

Нагадаємо, вчені розповіли, як утримання від сексу впливає на здоров'я.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, стало відомо, у якому віці жінки більше не хочуть займатися сексом так, як раніше.

Раніше портал Знай.ua писав, що стало відомо, чим українці замінили секс та чому охололи до нього.