Нагадаємо, що нещодавно Вселенський патріарх Варфоломій видав несподіваний жарт про те, що за автокефалію української православної церкви він узяв хабар шоколадом і цукерками з фабрики Петра Порошенка.

Про це пишуть українські ЗМІ.

За словами Варфоломія, український президент в знак подяки за автокефалію "надіслав в Константинополь цукерки і шоколад зі своєї фабрики".

Вселенський патріарх Варфоломій

"Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші на цю автокефалію, я насправді отримав не гроші, а багато цукерок і шоколаду з заводу Порошенка", - пожартував Варфоломій.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Варто нагадати, що перший Президент України Леонід Кравчук висловив власне бачення про майбутні вибори України і прокоментував найймовірніші кандидатури на пост глави держави. Про це він заявив журналістам перед початком круглого столу щодо агресії Росії.

Екс-гарант зазначив, що зараз всі шанси перемогти на майбутніх президентських виборах у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, чия передвиборна програма йому імпонує, а у Петра Порошенка надто низький рейтинг, щоб об'єднуватися навколо нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якби патріарх Філарет не зняв свою кандидатуру на посаду глави єдиної помісної церкви, Україна не отримала б томос. Про це сказав патріарх Філарет в інтерв'ю.

"Якщо б я не поступився, ми не досягли би об'єднання і не отримали томос про автокефалію української церкви. І для мене важливо не своє становище, для мене було важливо мати в Україні єдину помісну православну церкву для того, щоб затвердити нашу державу", – зазначає патріарх.

Нагадаємо, вінницькі віруючі підтримали митрополита Симеона і перейшли до Православної церкви України.

Як повідомляв Знай.uа котедж митрополита Єпіфанія під Києвом показали в мережі: вже не таємниця.

Знай.uа писав, Епіфаній пояснив Онуфрію новий статус: двох бути не може.