Українці з 1 січня 2019 року платитимуть більше за послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV і інші технології.

Про "подарунок під ялинку" повідомила Асоціація правовласників і постачальників контенту.

За перше півріччя 2018 року, середній обсяг наданих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, становив близько 72 грн. Такі дані оприлюднили в Державній службі статистики.

Тепер абонентська плата може зрости на 15-40% в залежності від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів, різних економічних показників діяльності провайдерів.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами після підвищення можуть становити приблизно 56-70 грн, залежно від благополуччя регіону," - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тарифи можуть бути вищими, оскільки провайдерам доводиться витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію іноземних розважальних телеканалів, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовною ефірної цифрою.

"Підвищення пов’язане зі збільшенням плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, а також з необхідністю підвищення заробітної плати працівникам, плати за електроенергію", - пояснили в асоціації.

Нагадаємо, влада вирішила змінити норми споживання газу тим українцям, які не мають у квартирах лічильників. Так, з Нового року тарифи виростуть в два рази.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борги за комунальі послуги українців влада порахує по новому та зобов'яже громадян розраховуватис з постачальниками та укладати відповідні договори.

Також Знай.ua писав, що українцям показали повний список міста та тарифів на опалення та гарячу воду, які діятимуть з лютого 2019 року.