Митрополит ПЦУ Симеон згадав, як служив у Московському патріархаті.

Про це він розповів під час інтерв'ю Liga.net.

Священнослужитель зізнався, що тільки зараз багато зрозумів і не зміг розділити позицію Московського патріархату щодо автокефалії.

"Я тільки зараз багато чого зрозумів. Особливо, коли 13 листопада президент запросив нас на зустріч, а замість цього в авральному порядку УПЦ МП зібрала синод та архієрейський собор. Я не підписав рішення цього собору, що вже тоді викликало велике обурення з боку ієрархії. А потім і нову хвилю інформаційної війни проти наших священиків і віруючих. Я дуже шкодую про те, що 22 роки я, як і інші архієреї, - що ми зомбували наших людей. Говорили, що тільки ми правильні, а інші церковні структури неканонічні і безблагодатні, а діалог з ними неможливий", - сказав Симеон.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Він додав, що на кожному архієрейському зборах у Києві та Москві піднімалося питання про автокефалію України: "Але останнє, що сказала на це Москва - ніколи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Верховною Радою відбувся так званий мітинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату. Протестувальники вийшли з плакатами "Ми молимося, щоб Господь дав вам розум", "Депутати! Ви слуги народу, його кати? Віруючі УПЦ - це ваш народ". До протестувальників вийшов голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Як повідомляв портал "Знай.uа", православним віруючим Білорусі офіційно заборонили брати участь у таїнствах нової Православної церкви України. Про це заявив офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін. Зокрема, він розповів, що білоруські віруючі не можуть брати участі в богослужіннях новоутвореної Православної церкви України.

"Знай.uа" писав, що Барський Симеон розповів про звичаї УПЦ МП: "Щодо інших, я отримав дуже гарні привітання від інших владик. Наприклад: "Юдо, тебе чекає гілка".