Уряд України офіційно звернувся до Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства.

Про це повідомив прем'єр-міністр Вололимир Гройсман на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

"Це монопольна історія. З монополістами треба діяти жорстко, щоб вони не виходили за межі здорового глузду і закону. Усі, хто надає людям послуги, мають поважати цих людей", - написав Гросман.

"Ніяких попередніх нарахувань та донарахувань від монополістів у платіжках за тепло бути не може. Їх оплачувати не потрібно, і вони не мають впливу на субсидії", - додав прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз

У працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в Уряді

Власникам карток приготуватися: "Ощадбанк" змінює тарифи за обслуговування рахунку

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Показати ще

Нещодавно киянам прийшли "оновлені" платіжки за комунальні послуги. В тих, хто платив за опалення з надлишком, зникли переплати. Натомість, зникли і борги у тих, хто їх мав.

У Регіональній газовій компанії, що керує газовим бізнесом Дмитра Фірташа, заявили, що сума перерахунку за минулі періоди наведена інформативно і не підлягає сплаті. РГК звернулася до уряду з проханням розробити механізм компенсації урядом вказаної в рахунках заборгованості.

"У 2019 році має запрацювати Фонд енергоефективності, який закумулює мінімум 7 млрд грн. Ці гроші будуть направлені на енергозбереження і на енергоефективні технології в житловому фонді", - підсумував Володимир Гройсман.

12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають "нарахування облгазами додаткових платежів" за спожитий населенням газ.

Нагадаємо, що донька Гройсмана відкрила власну фірму у Лондоні і оформила там право на постійне проживання. Тепер вона може претендувати на британське підданство.

Як повідомляв портал Знай.ua, більшість українців живуть від зарплати до зарплати.

Також Знай.ua писав про те, що підвищення тарифів на компослуги відправлять судентів "Львіської політехніки" на вимушені канікули.