Збільшення мінімальної заробітної плати збільшить державні і місцеві бюджети.

З 1 січня 2019 року українці отримуватимуть більшу зарплатню. Кабінет міністрів підвищить мінімалку до 4 173 гривень.

гроші

На думку кандидата економічних наук, викладача Запорізького національного університету Костянтина Денисова, таке підвищення вплине на збільшення доходів місцевого і державного бюджетів.
Експерт додає, що все не настільки позитивно, як здається на перший погляд.

"Наприклад, різка зміна "мінімалки" від 1600 до 3200 гривень з 1 січня 2017 дійсно забезпечила + 37,1% приросту середньої зарплати в Україні. Але і борги із зарплати зросли на 0,8 мільярда гривень (у 2016 році - на 0, 12 мільярда). Про це говорить Держстат", - уточнив Денисов.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

бідність

Малий і середній бізнес також безпосередньо залежні від розміру мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, так як вони виплачують податки. Збільшення мінімалки призведе до збільшення податкового навантаження. Також зарплата вплине на загальний рівень інфляції, який запланований на наступний рік на рівні 7,4%.

Нагадаємо, уряд хотів повторити минулорічний сценарій та виплатити січневу пенсію укрїнцям перед Новим роком. Проте, як завжди, раділи пенсіонери не довго. Зрештою чиновники відмовились від цієї ідеї.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борги водоконалів ростуть, а держава закриває на це очі. Вже з 1 січня 2019 року по всій україні можуть вимкнути водопостачання, як холодну, так і гарячу. Що відбувається і що потрібно зробити, щоб це зупинити, читайте за посиланням.

Також Знай.ua писав, що Польща відкриває перед українськими заробтічанами нові можливості. Пропонує у три-чотири рази більші зарплати, ніж на аналогічних посадах в Україні. Тому така ситуація і склалась, коли мільйони наших громадян піднімають ВВП інших держав.

Дивіться: Робота в Європі. Усі переваги та реальні ризики заробітків