Напередодні Нового року стоматологи благодійного проекту «ТриЗуб Дентал» отримали від Василя Веселого дизельний генератор для безперебійного забезпечення електроенергією стоматологічних мобільних кабінетів, де надається медична допомога військовослужбовцям. Лікарі працюють на передовій у зоні ООС та через обстріли часто залишаються без електрозабезпечення.

Василь Веселий передав генератор стоматологам на передову

Лікарі-волонтери організації «ТриЗуб Дентал» допомагають бійцям ООС, надають послуги з лікування та протезування зубів, проведення щелепно-лицевої хірургії. Працюють у трьох стоматологічних кабінетах, розташованих всього у 12 км від Донецька. Тут лікуються військові, що служать у різних районах Донецької області від Торецька до Селидового. Основні складнощі у роботі «ТриЗуб Дентал» пов’язані з постійними перебоями в електропостачанні.

Василь Веселий передав генератор стоматологам на передову

Керівник КПШБ Василь Веселий передав стоматологам дизельну електростанцію Cummins C38D5 та спеціальний причіп для її транспортування. Доставленням електростанції до зони ООС займається БФ «Об’єднання волонтерів Запоріжжя». Бізнесмен Василь Веселий відмітив: «Праця лікарів-волонтерів на передовій – приклад того, що захищати країну кожен може на своєму місці. Група стоматологів, що надають допомогу бійцям ООС, – це ті, хто не побоявся залишити приватну практику у мирних містах та поїхати до «сірої зони» лікувати людей під обстрілами, туди, де допомога потрібна щоденно. За роки війни стоматологи вилікували 12 тисяч військовослужбовців та 500 місцевих жителів. Дизельний генератор – той необхідний мінімум, який має бути в них, і мені приємно, що вдалося розв'язати цю проблему».

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Мирон Угрин, засновник однойменного благодійного фонду, лікує зуби українським військовим сумісно з «Тризуб Дентал». Він пояснив, які проблеми будуть вирішені з новим генератором: «У лікарів є генератори, проте їх потужностей не завжди вистачає для безперебійного доступу до джерел електропостачання, води та каналізації. З новою електростанцією з'явиться можливість проводити складну діагностику, хірургічні втручання, імплантацію, реставрацію та протезування зубів. Це суттєво поліпшить умови нашої праці та розширить можливості з надання медичних послуг».

Стоматологи-волонтери не тільки лікують зуби на передовій, але й активно ведуть пропаганду української культури на прифронтовій території. За їхньою ініціативою розпочало мовлення радіо «ТриЗуб ФМ» та однойменне телебачення. Завдяки новому генератору, отриманому від КПШБ, трансляція українських новин та музики буде вестися постійно.

Відмітимо, що керівник «Київпідземшляхбуд» постійно допомагає українським військовим та волонтерам. Раніше Василь Веселий виділив кошти на ремонт мобільних стоматологій батальйону "Святого Серця", що надає медичні послуги учасникам АТО.