Єдина помісна автокефальна церква України визнає таїнства, які проводилися парафіянами УПЦ. Всі обряди, які парафіяни здійснювали Української православної церкви Московського патриархату, будуть дійсними і після переходу в Православну церкву України.

Про це повідомляє митрополит Православної церкви Олександр (Драбинко).

"Ніяких заперечень. Так і сьогодні, якщо вони там будуть відбуватися, вони були і залишаться дійсними. Ні перехрещуватися, ніяких додаткових обрядів робити не потрібно", – зазначає він.

Митрополит називає УПЦ МП і ПЦУ паралельними структурами, які можуть співіснувати. Однак у той же час він попередив, що Московський патріархат не визнає таїнств, які здійснені нової Православної церкви.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Раніше повідомлялося, що ще один митрополит УПЦ МП перейшов у нову українську церкву: парафіяни вітали його рішення оплесками

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), "звільнений" УПЦ МП, заявив про перехід його приходу в нову Православну церкву України.

Про своє рішення перейти до Помісної церкви України Митрополит Олександр (Драбинко) оголосив під час літургії у Спасо-Преображенському храмі Києва, що належить до Московського патріархату.

Нагадаємо, Патріарх Кирил знову поліз туди, куди його не кликав. Глава РПЦ Кирил знову заговорив про створення Православної церкви України.

Як повідомляв Знай. ua, Раду оточили московські попи: кричать молитви у гучномовець і просять у Бога розуму. До протестуючих вийшов глава "Оппоблока" Вадим Новинський.

Знай. ua писав, що білорусам заборонили молитися в Православній церкві України: пішли на поводу у Путіна. У білорусів схожі з росіянами погляди на українську церкву.