Відомому українському волонтеру загрожує бан в соціальній мережі Facebook. Причиною став пост, який Мирослав Гай опублікував після обмеження на в'їзд в Україну громадян РФ.

Нагадаємо, що заборона на в'їзд стосується чоловіків з російським громадянством у віці від 16 до 60 років. Обмеження введено на період дії воєнного стану. Перевірятимуть усіх, хто хоче в'їхати в країну. Для цього зі слів прес-секретаря Державної прикордонної служби України кожного іноземця опитуватимуть, причому посилено.

"Росіяни після 16 років несмачні. Тому їм в'їзд заборонений. А після 60-ти ми їмо їх з жалю", - написав Мирослав Гай, за що і поплатився. Гумор тут дуже прозорий. Російські ЗМІ і представники влади не раз лякали свій народ байками про те, що українці «їдять» людей і навіть дітей, причому на сніданок і вечерю, особливо російськомовних. Доказів цього марення так і не надали і навряд розсудлива людина вірить в це. Однак модератори соціальної мережі чомусь не зрозуміли гумору.

На даний момент пост заблокований для публічного перегляду, проводиться повторна перевірка інформації співробітниками Facebook. За такий кулінарний юморок волонтеру буде заборонено користуватися соцмережею цілий місяць.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

В цей же час активного коментатора цього поста Руслана Яновського вже забанили. Йому заборонено спілкуватися у додатку Messenger і залишати коментарі іншим користувачам на строк до 30 діб. Руслан зазначає, що модераторам Facebook не сподобалися його коментарі до кулінарного посту волонтера.

Ще в травні цього року Цукерберг спростував міф про те, що модерацією українського сегмента Facebook займаються в російському офісі. Зі слів засновника соцмережі контент перевіряють співробітники, які володіють мовою, на якому написаний пост.

Нагадаємо, раніше лідер гурту Kozak System отримав бан від Facebook за відмову співпрацювати з телеканалом "Інтер" .

Як повідомляв портал "Знай.uа"відому американську феміністку забанили назавжди в соціальній мережі за один пост.

Також "Знай.uа" писав, що Facebook забанив одіозного письменника-бойовика Прілєпіна.