У найближчі дні намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло буде викликаний на допит до СБУ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що слідчі СБУ викликають скандального митрополита на допит поки у якості свідка.

"У найближчі дні в рамках розслідування кримінальної виробництва, відкритого за ст. 161, буде викликаний в якості свідка митрополит Павло", - сказала вона агентству у вівторок.

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Варто відзначити, що відповідно до чинного Кримінального кодексу стаття 161 передбачає порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Разом з тим варто відзначити, що за інформацією українських спецслужб стало відомо, що під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (у миру Петро Лебідь - ред.) повинен був керувати провокаціями ФСБ Росії.

Дану інформацію СБУ отримала від українця, якого намагалися в Москві завербувати для проведення провокаційних акцій під час об'єднавчого собору УПЦ в українській столиці.

Так, на організацію акцій у Києво-Печерській лаврі проти надання Томосу українській церкві, цьому громадянину України передали п'ять тисяч доларів. Від нього була потрібна лише організація акцій з плакатами, виготовленими в Москві.

У той же час, за інформацією СБУ, планувалися провокації, які повинні були привести до загибелі і поранення учасників акцій. Самі акції, за даними правоохоронців, повинні були пройти на території Києво-Печерської лаври 13 та 14 грудня в 12:00.

Крім того варто відзначити, що під час ревізії Свято-Успенської Почаївської Лаври комісія недорахувалася 20 унікальних безцінних картин.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року скасовано постанову КМУ від 17 липня 2003 року № 438 "Про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історично-архітектурного заповідника.

Свято-Успенська Почаївська Лавра є державною пам'яткою архітектури та історичною цінністю. Однак довгий час нею безконтрольно та на власний розсуд розпоряджалася місцева релігійна громада. У зв'язку з цим комісія Кременецько-Почаївського ДИАЗу 5 грудня провела ревізію.

Нагадаємо, "святі" УПЦ МП нагородили "просвітителів" Інтера.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи прийняли зрадницьке рішення, Іуда курить в сторонці.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ трусить московських попів на Житомирщині.

СБУ та прокуратура провели обшук у маєтку намісника Києво-Печерської лаври