Для більшості молодих людей День святого Миколая – це лише чергове свято, яке наближає нас до Нового року. Для дітей – це торжество, коли вони отримують подарунки. Але бля багатьох віруючих людей День святого Миколая – це дуже важливе релігійне свято. Багато з них вірять, що якщо 19 грудня прочитати спеціальну молитву Миколі Чудотворцю, то можна отримати бажане.

А список тут досить великий. Молитви на День святого Миколая можна читати на удачу, зміну долі, здійснення мрій, заміжжя.

Ікона святого Миколая

Святий Миколай, або Микола Чудотворець, як його прийнято називати в церкві, вважається одним з найшанованіших святих в релігії, тому перед тим, як просити у нього щось, потрібно підготуватися. Інакше всі ваші молитви пройдуть даремно.

Молитва святому Миколаю: як підготуватися

Як ми вже сказали, перед тим, як попросити щось у святого, потрібно пройти кілька етапів підготовки. Це не складно, але тим не менш дуже важливо.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Спочатку ви повинні відвідати церкву, помолитися там і причаститися. Крім цього, вважається, що якщо ви не дотримувалися строгого тижневого посту, то Микола Чудотворець вам не допоможе. Адже пости – це дуже важливо в релігії.

Після всього цього вже можна молитися. Робити це бажано в безлюдному місці, де вам ніхто не перешкодить, і ви зможете зосередитися на своєму проханні.

Далі ми напишемо для вас молитви на День святого Миколая, які можуть допомогти вам.

Молитва Святому Миколаю на зміну долі

"О, Всесвятий Миколо, угоднику преізрядний Господній, теплий наш заступниче, і скрізь у скорботах швидкий помічнику! Помози мені грішному і смутному в сьогоденні сем житії, умоли Господа Бога дарував ми залишення всіх моїх гріхів, елико згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми чувстви і під кінець душі моєї помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всієї тварі Содетель, избавити ма повітряних митарств і вічної муки: так завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь"

Молитва на День святого Миколая на везіння

"Великий угодник і Святитель Божий Миколай, помічник й вчитель всіх, хто з щирим молінням вдається до твоєї допомоги. Ти допомагав тим, які до тебе зверталися, допоможи і мені в усіх труднощах і потребах життя мого. Коли прийде хвиля, де сила моя заслаба, труднощі, що стають на дорозі життя мого, завеликі для мене, ти, угоднику Божий, подай мені на поміч твою руку і стань мені на охорону, як ставав завжди тим, що в труднощах і небезпеках пам’ятали про тебе. Благослови мене святительською твоєю рукою, настав на стежку добру, запали в мені віру непохитну і моли Христа Бога, за спасіння душі моєї. Амінь"

Листівка з Днем святого Миколая

Вважається, що промовляти цю молитву треба виключно на колінах перед іконою святого. Багато людей говорять, що, якщо робити це регулярно і перед важливими і складними справами, це дійсно допомагає.

Молитва Святому Миколаю про заміжжя

"О, всесвятый Миколу, угодниче преизрядный Господній, теплий наш заступниче, і всюди в скорботах швидкий помощниче! Помози мене грішного і смутному у цьому цім житті, умоли Господа Бога даровати мі залишення всіх моїх гріхів, елико согреших від юності моєї, у всьому житті моєму, ділом, словом, помышлением і всіма моїми чувствы; і по виході душі моєї помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всієї тварі Творця, избавити ма повітряних митарств і вічної муки; так завжди я Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостивное заступництво, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь"

Тепер ви знаєте всі найважливіші молитви на День святого Миколая, можливо це допоможе вам у свято.