Українська уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова розповіла про стан полонених українських моряків, які були поранені внаслідок збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки, а зараз перебувають у незаконному ув'язненні в Москві.

Про це омбудсвумен повідомила під час прес-конференції.

"Я можу поширювати тільки ту інформацію, що я чула від своєї колеги пані Москалькової, коли вона відвідала поранених у "Матроській тиші" та ділитися інформацією консулів",– заявила правозахисниця.

Так, за її словами моряк Андрій Артеменко дістав осколкове поранення та сильне забиття правої кисті руки.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Сухожилля, кисть не травмовані, але рухи пальців рук ускладнені. Глибокий осколковий поріз останьої фаланги підмізинного пальця правої руки. Як повідомив поранений, за словами лікарів, функції руху пальців мають відновитися", – розповіла уповноважена ВР з прав людини.

А ось наймолодший український моряк Андрій Ейдер перебуває у значно важчому стані. Як виглядає з тієї інформації, яка є в омбудсвумен, в Андрія не лише рвана рана ноги і забиття коліна, а ще й проблеми з зором.

"Щодо Ейдера – тут ситуація складніша. Він зазнав сильного забиття коліна. Коліно зараз не згинається, є рвана рана ноги глибиною 2 – 4 сантиметри. Йому була надана допомога у лікарні Керчі. Зараз йому щодня надається медична допомога. Він чекає на консультацію офтальмолога. Пересувається на милицях,"– розповіла Денісова.

У третього пораненого, Василя Сороки, справи також не кращі – у нього травмована рука, пошкоджено сухожилля.

"Сорока дістав тяжку рвану рану передпліччя лівої руки, осколок пройшов наскрізь та застряв на виході, частково пошкоджено сухожилля та м'язи руки. Йому також надається медична допомога", – сказала Людмила Денісова.

Нагадаємо, полонені українські моряки заявили, що вважають себе військовополоненими та відмовляються співпрацювати з з російською ФСБ.

Як повідомляв портал Знай.ua, батько полоненого українського моряка записав зворушливе відеозвернення до сина.

Також Знай.ua писав, моряки розкрили шокуючі деталі злочину Путіна у Керченській протоці