Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Іллєнко.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Він зазначив, що "саме в цей момент треба сказати про людину, яка провела ідею української помісної Церкви буквально на собі".

"Про те, хто пройшов через брехливі московські анафеми і зміг створити організаційну основу Церкви, без якої ні про однин Томос сьогодні б не йшло мови. Так, він робив це не один — але саме він був духовним лідером і наставником. Патріарх Філарет сьогодні показав, що таке справжня любов до України і почуття відповідальності. Це приклад всім нам, у тому числі політиків, які часто через гординю тягнуть спільну справу на дно. Вітаю всіх з цим знаменним днем. А Святійший Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем", – написав Іллєнко.

Філарет

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

В коментарях під постом нардепа українці активно почали дякувати Патріарху Філарета за його величезний внесок у створення незалежної української православної церкви.

Раніше повідомлялося, що з'явилася остання інформація про те, коли ж Україна отримає документ про автокефалію. Так, новому главі єдиної української церкви Єпіфанію патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос.

у суботу, 15 грудня, було оголошено про створення української помісної православної церкви. Її головою був обраний Епіфаній.

Варто нагадати, що російська православна церква відреагувала на Об'єднавчий собор, який відбувся в суботу, 15 грудня.

Нагадаємо, "ніндзя-черепашки" хотіли зірвати Об'єднавчий собор у Києві.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко виступив на Об'єднавчому соборі: Томос чекає.

Знай.uа писав, Єдина Українська церква отримала нового главу.