Це запитання виникає у кожної годувальної мами. Єдиним правильним методом є поступове зменшення кількості та тривалості годувань.

Мамолог Євгеній Пробончук розповів, як відлучити дитину від грудного вигодовування, передає 24.

За його словами, необхідно розглянути два варіанти:

Перший і найчастіший, коли дитина має психологічну залежність від маминих грудей. Старші дітки (приблизно 1+) не настільки потребують молока, як їжі, а вперш за все мамині груди необхідні їм для відчуття материнського тепла, що дозволяє малюкам почуватися захищеними та спокійними.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

“В такому випадку необхідно поступово заміняти одне зі звичних для дитини годувань іграми, спілкуванням та забавами з татом чи бабусею, переглядом улюблених мультиків і тд. Після цього потрібно навчати дитину спати без маминих грудей, наприклад можна "підмінювати" маму м'якою ковдрою, іграшкою чи татом після того як дитина заснула. Головне робити все поступово”.

Друга ситуація, коли дитина молодша і їй потрібне в першу чергу молоко. За таких умов, окрім вище вказаних умов, необхідно забезпечити для дитини і повноцінне харчування, що можна завдяки сумішам та прикорму. Важливо: закінчення лактації необхідно планувати наперед, як мінімум за 2 місяці, саме стільки необхідно щоб плавно виконати завершення грудного вигодовування.

Використання таких способів є найбільш фізіологічним і не завдає стресу для дитини та шкоди для маминих молочних залоз.

"Також існує "екстрений" метод зупинки грудного вигодовування з використанням таблетованих препаратів. Даний спосіб варто застосовувати у випадку відсутності можливості зупинити лактацію правильним шляхом, частіше всього причиною цього є захворювання мами або ж дитини. Таблетки мають побічні ефекти та індивідуальні особливості застосовування, тому перед їх використанням необхідно обов‘язково проконсультуватися в лікаря!"

Нагадаємо, спосіб мислення у чоловіків і жінок дійсно розрізняється.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що будь-який повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологів, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.