Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів для чого українська влада ввела правовий режим воєнного стану.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, він відзначив, що введення воєнного стану дозволило провести масштабну перевірку готовності країни протидіяти агресивними діями Росії.

Турчинов також розповів, що саме зараз військове командування має змогу знайти та виправити слабкі місця у системі національної безпеки.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"Відбувається масштабна перевірка всієї системи підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабної військової агресії. Ми вивчаємо сильні і слабкі місця в системі безпеки і оборони країни, і робимо відповідні висновки і корективи", - сказав він на зустрічі з главою представництва НАТО в Україні Александером Віннікова.

Крім того Турчинов відзначив, що влада у жодному разі не буде продовжувати режим воєнного стану якщо не буде існувати загрози повномасштабного вторгнення на територію України з боку Російської Федерації.

Разом з тим варто відзначити, що координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розповів, що Російська Федерація біля окупованих районів Донецької, Луганської областей та анексованого Криму розташувала досить численні підрозділи бойової техніки і персоналу.

За словами Тимчука, в цілому Росія розмістила приблизно 90 тисяч військових і найманців. Відомо, що найбільше військових дислокується в Криму - 35 тисяч. А ось в окупованих районах Донецької та Луганської областей – 35,1 тисяч найманців.

"Усього біля наших східних кордонів і півночі Криму, за даними групи ІО – 26 батальйонних тактичних груп Збройних сил РФ", – розповів він.

Зокрема, на північно-східному оперативному напрямку зафіксовано вісім батальйонно-тактичних груп; на Донецькому – 13; на Кримському оперативному напрямку – 5. Крім армії, країна-агресор стягнула до кордону 850 танків, понад 1600 одиниць бойових броньованих машин, до 1500 одиниць ствольної і реактивної артилерії, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів (на Донецькому напрямку), а також більше 200 літаків і вертольотів.

З моря українцям загрожують 5 підводних човнів, а також до 40 бойових кораблів і катерів. Значно менші сили знаходяться на Придністровському напрямі – 3 тисячі військових і 35 бойових броньованих машин.

Нагадаємо, Порошенко різко звернувся до Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки росіян не пустили в країну від початку воєнного стану.

Також "Знай.ua" писав, що воєнний стан розділив українців на два табори.

Російська агресія не зупиниться в Азові, тому що Путін хоче отримати доступ до Балкан