Пенсійний вік підвищуватимуть разом з тривалістю життя

Це стало зрозуміло зі слів старшого економіста Світового банку Олексія Случинського в інтерв'ю Економічній правді.

пенсії в Україні

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. Враховуючи, що ми живемо довше, згодом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - говорить економіст.

Відомо, що не всі країни піднімають вік виходу на пенсію прямо зараз, але вони будуть зобов'язані це робити через, приміром, п'ять років.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Тим не менш, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявляє Случинський.

Рішення про підвищення пенсійного віку буде технічним моментом, вважає представник Світового банку.

"Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому, щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати", - стверджує економіст.

Закон про загальне пенсійне забезпечення був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня 2017 року, він набрав чинності 11 жовтня.

Закон передбачає, що розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою і залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Нагадаємо, Опалення - не остання біда: з Нового року українці заплатять більше ось за що

З Нового року в Укараїні може зрости вартість електроенергії. Вже з січня українцям можуть прийти платіжки з новими неприємними сумами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Какой, нах*й, Роттердам? Ви що там, взагалі все ох*їли?" - українець люто розповів влади про підвищення тарифів

В Україні збираються збільшити тариф на електроенергію, обґрунтовуючи це зростанням вартості вугілля на європейських біржах і вартості його транспортування з нідерландської Роттердама до України.

Також "Знай.uа" писав про те, що Незбагненні цифри: ще 6 українських містах ціни на газ злетіли до небес