Фонд державного майна може скасувати конкурс з приватизації державної компанії "Центренерго", який повинен був відбутися вже 13 грудня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з питань енергетики Андрій Герус.

ЗМІ відзначають, що офіційно про скасування приватизації буде оголошено вже найближчим часом.

"Офіційне повідомлення буде найближчим часом", - сказав він.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Більше того експерт розповів, що формальною причиною скасування приватизації стане участь у ній учасника, який пов'язаний з Росією.

"Конкурс не може відбутися якщо в ньому братиме участь тільки одна компанія", - додав він.

Варто відзначити, що Фонд держмайна мав намір виставити на продаж державний пакет акцій, який становить 78,2% з початковою ціною у 5, 9 млрд гривень.

Разом з тим варто відзначити, що згідно даних Центру економічної стратегії, бюджет України щороку втрачає 26 мільярдів доларів одноразово та додаткові 8 мільярдів доларів через неефективне управління державою та корупцію. Як це зрозуміти?

Верховна Рада ухвалила закон, який робить актуальним планування бюджету України на три роки вперед на противагу щорічному плануванню.

Наприклад, 26 мільярдів доларів потрібно на 6 років забезпечення охорони здоров’я українців або 8 років забезпечення Збройних сил України. Ці гроші могли б допомогти переоснастити армію воюючої країни надсучасним озброєнням або в рази покращити якість державних та комунальних медичних послуг.

За гроші, які ми недоотримуємо, можна було б збільшити у понад 5 разів зарплати усім вчителям України. За ці гроші, виплати при народженні дитини, збільшилися б у 10 разів

Коштів, які втрачає український бюджет, вистачило б на те, щоб збільшити зарплату медикам більше ніж втричі або збільшити пенсії усім українським пенсіонерам майже в половину.

Крім того варто відзначити, що президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму і кредитної угоди про отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1 мільярд євро.

"Президент України Петро Порошенко підписав Закон України" Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі до 1 мільярда євро) ", який був прийнятий Верховною Радою України від 8 листопада 2018 року", - повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, Мінфін підготував зміни, які торкнуться зарплат, пенсій та цін.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, скільки Google заробить в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що експерти назвали головні ризики держбюджету-2019.

Масштабна приватизація держмайна, зв'язок 4G та рекламний бренд України: подробиці засідання Кабміну