Після скасування візового режиму з ЄС все більше українців мріють про подорожі, і звісно ж більшість шукає бюджетні варіанти. Фахівці розповіли, як можна зекономити на авіаперельотах до 50%.

Забудьте ті часи, коли потрібно було шукати на десятках сайтів авіакомпаній квитки і порівнювати ціни або, що ще гірше, їхати в авіакаси. Існують онлайн-сервіси, так звані авіа-агрегатори, які збирають усі актуальні дані всіх перевізників воєдино.

літак

А ще вашій увазі кілька порад, що допоможуть суттєво зекономити на придбанні авіаквитків.

Завчасне бронювання

Популярні новини зараз

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Найкращі пропозиції компанії виставляють заздалегідь. Більшість авіакомпаній різко підвищують ціни, як тільки вони продають достатньо місць на рейсі. Найдешевші квитки, як правило можна придбати за 5-7 тижнів до подорожі.

Акції та спеціальні пропозиції

Багато перевізників пропонують фіксовані акції, але бувають і зовсім несподівані. Щоправда такі квитки розбираються миттєво. Щоб бути в курсі подій, варто підписатися на розсилку новин від авіакомпаній.

Порівнюйте пропозиції

Один і той же маршрут, пропонований різними авіакомпаніями, може істотно відрізнятися в ціні. Тому, при пошуку дешевих авіаквитків, завжди варто користуватися пошуковими системами, які дозволяють порівнювати в одному пошуку всі існуючі пропозиції від різних авіакомпаній, тим самим допомагаючи знайти найоптимальніший і дешевий квиток.

Зворотні квитки

При покупці зворотного квитка, перевірте ціни окремо. Часто придбані зворотні квитки в парі з першими можуть бути істотно дорожчими.

Плануйте дати вашої подорожі

Якщо не прив'язуватися до конкретних часових рамок, можна знайти та вигідно придбати квитки "в останню мить". Оскільки часто авіакомпанії виставляють дешеві квитки, коли кількість проданих місць не відповідає очікуванням. Але у такому разі ви повинні бути мобільними та мати змогу вирушити тоді, коли є варіанти.

Комбінуйте різні транспортні засоби

Іноді найрозумнішим буде поєднати політ з поїздкою на автобусі або поїзді. Для цього необхідно перевірити авіасполучення в великих містах поруч з пунктом призначення, а також довідатися про ціни на квитки на потяги та автобуси. Іноді так можна також суттєво зекономити.

автобус

Літайте, коли не літають інші

Літайте не в курортний сезон. Також краще уникати планування поїздки під час зимових канікул та свят. Також пам'ятайте, що дешевші квитки продаються у будні. Час доби також має значення. Уникайте покупки квитків в ранкові і післяобідні години, так як на ці години зазвичай припадає пік продажів авіаквитків і авіакомпанії часто штучно завищують ціни.

Враховуйте кількість і розмір багажу

Перевіряйте, яка кількість багажу включена у квиток. Лоукостери, наприклад, часто дозволяють безкоштовно провезти лише ручну поклажу. Враховуйте розмір чи вагу багажу, яку вказує перевізник. Оскільки доплата за багаж влетить в добру копійку.

Враховуйте місце прибуття

Не варто забувати про віддаленість аеропорту від місця призначення. Часто летовище може бути за 100 км від потрібного вам міста і тоді ви добряче переплатите за трансфер.

Нагадаємо, у Борисполі літак здійснив жорстку посадку, всі інші рейс відправляють до інших аеропортів.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Укрзалізниця" закрила каси у центрі столиці.

Також Знай.ua писав про те, що Україна та Литва збираються з'єднати залізницею Чорне та Балтійське моря.