Станом на грудень 2018 року, до Збройних Сил України було призвано більше 17 тисяч строковиків, що становить 98% від плану.

Цю інформацію повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ Артур Артеменко, передає "Укрінформ".

Артур Артеменко

"Згідно з указом президента України, майже завершено черговий призов на строкову військову службу. Призовними комісіями відправлені у війська понад 17 тисяч призовників, що становить сьогодні 98% від плану. Інші будуть направлені за графіком протягом цього тижня". Артур Артеменко

За словами заступника начальника Генштабу, протягом кожної призовної кампанії перевіряється значна кількість осіб призовного віку з метою уточнення відстрочок від призову, передбачених законодавством, для перевірки стану здоров'я під час медичних обстежень і вивчення рівня освіти осіб призовного віку.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Нагадаємо, у Києві триває вилов хлопців призовного віку прямо на вулиці. Найбільше таких випадків відмічено біля метро "Лісова" за останні два дні.

У Мережі зростає буря обурення, так як кияни вважають, що це є прямим порушенням прав людини. Відбувається це так. Люди у військовій формі, разом з копами, підходять до молодих хлопців і вимагають пред'явити документи про те, що ті служили. Першим про це написав журналіст і керівник відомого столичного проекту про події в місті "dtp.kiev.ua" Влад Антонов.

"Працюють у дві групи. Підходять і запитують документи у всіх чоловіків, які явно поспішають на роботу. Прямо при мені затримували хлопця, який при собі не мав документів", - пише журналіст. Співробітники Деснянського військкомату відловлюють і потім допитують тих, у кого з якихось причин немає документів.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", це тільки початок: українська армія окупувала престижний рейтинг.