Предстоятель РПЦ патріарх Кирило зробив заяву щодо того, що надання незалежності православної церкви в Україні неприпустимо.

Про це патріарх заявив під час проповіді у храмі Святої Тетяни в Любліно.

"Може бути, ці люди, прихильники незалежної церкви, і праві, і в незалежній державі повинна бути як би і незалежна церква? Чому б не припустити таке відносно України?.. Не можна допустити", - сказав Кирило.

Також патріарх Кирило зазначив, що прихильники незалежної УПЦ "наповнені злістю, готові насильно добиватися своєї мети і погубити життя інших людей".

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Раніше повідомлялося, що від запрошення на Об'єднавчий собор відмовилися митрополит Онуфрій та інші ієрархи Української православної церкви Московського патріархату. Відомо, що листи з запрошеннями поїхали назад на Фанар.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Союзу православних журналістів, які послалися на власні джерела в неофіційних церковних колах.

"Блаженніший Онуфрій, отримавши від патріарха Варфоломія лист із запрошенням на "Об'єднавчий Собор", запечатав послання в конверт і без відповіді відправив назад автору", - повідомляють журналісти.

Нагадаємо, московські попи зовсім збожеволіли з-за втрати України. В УПЦ МП страшенно бояться греків. А якщо точніше – то "повній залежності від них. На існуючу "небезпека" поскаржився митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук).

Як повідомляв Знай. ua, московські попи відреагували на райське запрошення Варфоломія. Московські попи в черговий раз показали свою приналежність.

Знай. ua писав, що путінські попи хочуть усунути Патріарха: "Шалений тиск і погрози, які сьогодні йому надходять з Москви". Президент Петро Порошенко заявив, що вселенському патріарху Варфоломію приходять погрози з Москви у зв'язку з створенням Української автокефальної церкви.