В містечку Почаїв на Тернопільщині почтальйони звільнилися за власним бажанням. Вони не хочуть миритися з тим, що їхня мізерна зарплата може ще більше скоротитися, передає ТСН.

Коли на пошті оголосили про зміну графіка, дев'ять людей написали заяви про звільнення.

"Сказали, що все", - розповідає керівник Почаївського відділення зв'язку Марія Нек.

За словами Світлани, листоноша може просто впасти від важкої роботи, адже тепер виконувати її потрібно швидше, а взимку використовувати старий службовий велосипед забороняє техніка безпеки. Обійти 14 вулиць пішки на ділянці протяжністю майже двадцять кілометрів нереально, але керівництво наполегливо пропонує ще й збільшити швидкість руху. Якщо раніше за нормами листоноші давали дві хвилини на обслуговування однієї людини, то тепер і їх зменшили. За фактом, щоб видати людині пенсію, жінка витрачає мінімум десять хвилин.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

"Ось приходжу, даю розписатися, рахую гроші, перерахують, тому що вона повинна після мене перерахувати. Ще товару пропоную, як то кажуть", - пояснює листоноша Світлана Хомич.

Листоноші скаржаться, що з них зробили ходячі магазини.

"Ось для бабки-пенсіонера товар першої необхідності – кава! Бабуся купує таблетки від тиску – ми їй каву носимо. Бабка отримує пенсії півтори тисячі — бабка візьме шоколадку за 21 гривню?", - пояснюють вони.

Листоноші тягнуть на собі сумки з пляшками масла і банками томатної пасти: "Я собі буду пакувати в свій пакет, я знаю ціну, буду пропонувати людям".

Молодша почаївська листоноша Юля (26 років) досі не може зрозуміти, ким вона працює - вантажником, кур'єром, марафонцем чи продавцем.

"За нормативами повинна бути сумка не більше 7-8 кілограм", - говорить вона. На практиці ж виходить 15-кілограмова.

Окрема тема для листонош - чоботи.

"Це нам дали чоботи, щоб ми ходили взимку. Вони слизькі. Стань у них на лід. У нас немає ні льодоходів, нічого", - говорить Оксана Гнатишин.

Листоноші не раз говорили про свої проблеми, але чути їх відмовляються.

"Нам доводять, що ми нічого не маємо, немає навантаження у нас, тому що у нас мало газет. Подивіться, будь ласка, коли я це все розсортирую, о котрій я звідси вийду. Ніч буде. Скоротили один день – раз, зарплата взагалі маленька – два, ну і немає ні листка, ні відпустки немає, нічого", - нарікають працівники.

Районне поштове керівництво дає такі пояснення, що зрозуміти їх не може, здається, ніхто.

"У малій заробітній платні. Але кожна людина для себе визначає, ось моя зарплата мене теж не влаштовує. Я не можу сказати", - говорить директор Кременецького Центру поштового зв'язку Петро Брик.

Як і хто буде розносити пенсії, комунальні квитанції, листи або газети десяти тисячам жителів Почаєва в кінці грудня – досі невідомо.

Нагадаємо, українцям розповіли, що буде з доставкою пенсій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Укрпошта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам. У компанії це рішення аргументують - збитковістю послуги.

Також "Знай.uа" писав, "Укрпошта" підняла тарифи на свої послуги. Тепер за доставку листів і посилок доведеться заплатити на 30-40% більше.