У Києві триває вилов хлопців призовного віку прямо на вулиці. Найбільше таких випадків відмічено біля метро "Лісова" за останні два дні. У Мережі зростає буря обурення, кияни вважають, що це є прямим порушенням прав людини. Відбувається це так. Люди у військовій формі, разом з копами, підходять до молодих хлопців і вимагають пред'явити документи про те, що ті служили. Першим про це написав журналіст і керівник відомого столичного проекту про події в місті "dtp.kiev.ua" Влад Антонов.

"Працюють у дві групи. Підходять і запитують документи у всіх чоловіків, які явно поспішають на роботу. Просто при мені затримували хлопця, який при собі не мав документів", - пише журналіст. Співробітники Деснянського військкомату відловлюють і потім допитують тих, у кого з якихось причин немає документів.

Повідомляється, що хлопців, яким не пощастило потрапити в лапи військкомів, залякують дзвінками і переконаннями, що ті нібито в розшуку і сядуть за ухилення від служби.

Тим часом, служити в армії кияни не хочуть ще більше, ніж коли-небудь.

Осінній призов опинився під загрозою зриву – на нього відгукнулося лише 8% майбутніх солдатів. Це означає, що у комісаріати з'явився лише кожен дванадцятий призовник.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, йшов на роботу, а потрапив у казарми – молодих хлопців відловлюють прямо біля метро, матері налякані.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Звали в армію - ніхто не прийшов: заклик 2018 обернувся порожнім військкоматом

Охочих йти в армію в Україні, за зрозумілих причин, дуже мало. Але заклик 2018 року побив всі можливі рекорди по неявці. 23 424 особи призовного віку за станом на 5 листопада не прийшли на призовні дільниці. Загальна явка не перевищує 10%, скаржиться військовий комісар Київського військового комісаріату Сергій Клявін. Тих, хто ухиляється, доводиться ловити за допомогою Нацполіції

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Це тільки початок: українська армія окупувала престижний рейтинг

Українські військові попрацювали на славу. В цьому їм допомогли оборонні підприємства і старання всього народу, який її годує, одягає і взуває. Так, ВСУ замкнули список із десяти найкращих європейських армій. Варто зазначити, що ми обігнали в цьому рейтингу Чехії та Швеції.

Цей список склав проект Global Firepower. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Також Знай.uа" писав про те, що це гірше, ніж у 90-ті: воєнком розповів про осінній призов, українців виловлюють прямо на вулиці