До кордонів України російська влада стягує все більше і більше танків, ситуація напружена до межі. Так, в мережі опублікували супутникові знімки Google Earth, зроблені наприкінці листопада, які демонструють передмістя Каменськ-Шахтинського в Ростовській області Росії. На цих страшних кадрах можна побачити сотні російських танків біля кордону з Україною.

Відповідні кадри були опубліковані в Twitter-акаунті Defence Blog. Довгі ряди військової техніки розташувалися всього в 18 кілометрах від російсько-українського кордону.

Крім сотень танків, насамперед Т-64 і Т-62М, на знімках можна побачити, зокрема, кілька тисяч військових вантажівок.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Нагадаємо, під час переговорів у Мінському форматі Україна заявила про необхідність негайного створення п'ятої групи. Це важливо для обговорення повернення україно-російського кордону, створення зони безпеки вздовж кордону з безперешкодним доступом туди СММ ОБСЄ.

Цю інформацію повідомила учасник тристоронньої контактної групи на переговорах в Мінському форматі Ірина Геращенко, передає УНН.

"Україна вимагає негайного створення п'ятої групи, по межі, яка обговорить повернення україно-російського кордону, створення зони безпеки вздовж кордону з безперешкодним доступом туди СММ ОБСЄ. Ми наполягаємо, щоб це питання було розглянуто і прийнято відповідне рішення в рамках "нормандського формату".

Також портал писав, що Верховна Рада прийняла суттєві зміни в роботі Морської охорони Державної прикордонної служби – відтепер озброєння кораблів і катерів дозволили використовувати без попередження у разі загрози вторгнення.

За закон "Про прилеглу зону України" (№ 8361) проголосували 244 народних депутата. При цьому відбулося кілька переголосувань, так як не вистачало необхідних 226 голосів. Закон встановлює статус і визначає правовий режим прилеглої зони України.

Як повідомляв "Знай.uа", керівник ВМС запропонував РФ обміняти себе на полонених російських моряків.

Також "Знай.uа" писав, президент РФ Володимир Путін заявив про відновлення розробки ракет, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.