Українські моряки, захоплені під час конфлікту в Керченській протоці, не можуть вважатися військовополоненими, так як Україна і Росія не воюють. Про це заявив начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов під час брифінгу в суботу, 8 грудня, передає "Інтерфакс".

Зазначені українські громадяни обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину і згідно з Конвенцією про поводження з військовополоненими, підписаній в Женеві 12 серпня 1949 року, не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Російська Федерація і Україна не знаходяться в стані військового конфлікту або війни", - сказав він.

Крім того, Шишов уточнив, що розслідування справи про нібито незаконне перетинання українськими суднами державного кордону РФ передали в центральний апарат ФСБ.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський заявив, що перед захопленням українських судів Керченську протоку закрили для проходу через попередженя про можливі провокації з української сторони відносно Кримського мосту.

Раніше повідомлялося, що до полонених українських військових, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, навідалася уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Відомо, що правозахисниця побувала в СІЗО "Лефортово" у Андрія Драча та Романа Мокряка.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в Facebook українського омбудсмена Людмили Денисової.

Варто нагадати, що напад росіян на українські кораблі 25 листопада був актом збройної агресії Кремля. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу Fox News. Порошенко розповів, що напад стався саме в нейтральних водах Чорного моря, які відкриті для міжнародного судноплавства, проте 10 російських кораблів відкрили вогонь і напали на українські війська.

Нагадаємо, стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Як повідомляв Знай.uа, путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

Знай.uа писав, Порошенко передав послання Путіна, український народ не буде дивитися.