До полонених українських військових, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, навідалася уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Відомо, що правозахисниця побувала в СІЗО "Лефортово" у Андрія Драча та Романа Мокряка.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в соцмеріжі Facebook українського омбудсмена Людмили Денисової.

"Утримують їх окремо в камерах площею 8 квадратних метри по дві людини у відремонтованому крилі СІЗО. За словами Москальковой, у них є телевізори, білизна змінюється раз на три дні, забезпечені необхідними засобами гігієни. Туалет відгородженио, а в душ вони ходили вчора", – повідомила Людмила Денісова.

За словами російського омбудсмена, полонених добре годують, у камерах є навіть холодильники.

"Роман Мокряк ходить на прогулянки. Він просив передати родичам, щоб вони не хвилювалися за нього", – наголосила Денісова.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Варто нагадати, що напад росіян на українські кораблі 25 листопада був актом збройної агресії Кремля. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу Fox News. Порошенко розповів, що напад стався саме в нейтральних водах Чорного моря, які відкриті для міжнародного судноплавства, проте 10 російських кораблів відкрили вогонь і напали на українські війська.

"Пан Путін, це акт агресії. Пан Путін, це війна. Це не жарт, не інцидент і не криза, тому що ваші регулярні війська під російським прапором вчинили напад на українське військове судно в міжнародних водах. Немає ніяких інших пояснень", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

"Вони зараз перебувають під слідством. Коли закінчиться слідство – буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води", - заявив Сергій Лавров.

Нагадаємо, стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Як повідомляв Знай.uа путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

Знай.uа писав, Порошенко передав послання Путіна: український народ не буде дивитися.